F
Blogger tarafından desteklenmektedir.

28 Ağustos 2014 Perşembe

Kombi bakımı ne işe yarar

,
Kadıköy kombi servisi olarak gittiğimiz her kombi arızasından sonra müşterilerimize kombi bakımının önemini ve ihmal edilmemesi gerektiğini dile getirmekteyiz. Peki neden kombi bakımı bu kadar önemli ? kombi bakımı ne işe yarar ? bunların cevabını size makalemizde vermeye çalışacağız.

kombi bakımı ne işe yarar


Öncelik ile sizlere sıcak su sağlayan kombiler sürekli olarak çalıştığından dolayı zaman içerisinde bazı parçaları işlevini yitirmeye başlar. Eğer zamanında müdahale edilmez ise 50 tl lik masraf zaman ile sizlere 150- 200 tl lik masraf olarak geri döner. Kombilerin sağlıklı ve verimli çalışması için zamanında belirli kontrollerden geçirilmesi gerekmektedir. Elektronik cihazlar olduklarından dolayı çalışmaya bağlı olarak arızalar meydana gelmektedir. Kombi bakımı ise bu arızları önceden tespit etmek gerekli önemleri almak hatta ve hatta arıza meydana gelmeden müdahale ile parçayı kurtarmak da denilebilir.

Kombi bakımı tasarruf sağlar. Kombiler doğalgaz ile çalıştıklarından dolayı yanan gaz atıkları brülör ve eşanjör haznelerini krom ile doldurur bu tabaka ise 10 sn de ısınacak suyu 20- 30 saniyede ısınmasına neden olur buda daha fazla yakıt harcaması anlamına gelir. Bir diğer tasarruf sağlaması ise yine atık gazın dışarı atılmasını sağlayan fan zaman içinde toz ile kaplanır. Bu toz kabarcıkları fanı iyice ağırlaştırır ve fan 1 seferde 2 tur atacak yere tozların yaptığı ağırlıklardan dolayı 1 sn de 1 tur atabilmektedir. bu daha fazla elektrik harcanmasına yol açar. 

En büyük tasarrufu ise parçaların uzun süreli çalışmasından sağlarsınız. Örnek verecek olursak kombilerde suyun çeşmeye yada peteklere gitmesini sağlayan üç yollu vana dediğimi sarı renkli su gurubu mevcuttur. bu gurup her çeşmeyi açtığınızda kombiye çeşme açıldı suyu çeşmeye yolla demek ile görevlidir. bakımlarda bu parça çıkartılarak temizlenir. Eğer kombinize bakım yaptırmaz iseniz bu parça bozulana dek çalışacaktır. Ama temizliği yapılan üç yollu vana her kombi bakımından sonra ömrüne ömür katmaktadır.

Kombilerin verimini arttırmak ve tasarruf sağlamak için yılda 1 kez kombi bakımı yaptırmanız sizlerin yararına olacaktır. Piyasa da kombi bakım ücretleri 50 ile 100 tl arasında değişmektedir. yılda sadece 1 kere bu ücreti karşılayarak hem tasarruf hemde arıza masraflarından kurtulabilirsiniz. 

1 yorum:

  • 18 Eylül 2014 09:59
    igunes dedi ki:

    Kombi bakımı yaptırmak istiyorum erenköy'de ikamet ediyorum servis ücreti nedir acaba?

    sil

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederiz.

 

Kadıköy Kombi Servisi Copyright © Tüm hakları saklıdır. kombi servisi - Kadıköy Kombi Servisi